Lombkoronasétány

Varázskerti madártávlat

A Szombathelyi Erdészeti Zrt. közjóléti fejlesztése, a Varázskert Tájövezetek részén található lomkoronasétány közel 10 méteres magasságban kalauzolja végig a látogatókat a Sziklás-hegység fenyőerdeit bemutató bemutató fák között.

A lomkoronasétány közel 130 méter hosszú, végigsétálni rajta különleges élmény kicsiknek és nagyoknak egyaránt. Természetesen a kisgyermekeknek csak szülői felügyelet mellett ajánlott ez a különleges kaland.

Az Óriások-erdejének is nevezett fenyvesben az óriásjegenyefenyő, a hemlokfenyő, a duglászfenyő, az óriás tobozokat nevelő jeffrey fenyő és a puha, vaskos törzséről ismert hegyi mamutfenyő példányait ismerhetik meg testközelből.

A tobozok, tűlevelek között feltűnő helyi madárfajok alaposabb megfigyelésében az ismertetőtáblákon elhelyezett QR-kódok is segítenek.

Ha okostelefonunkkal beolvassuk a kódot, a madárfajok megszólalnak, énekükkel színesítik az élményt. A sétányhoz egy völgyhíd is tartozik, ahonnan a közeli Hét-forrás csillogó vízfolyásait is megfigyelhetjük.